Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΕ 10 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ


Γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου τύχει.


Οι πιο παλιοί στα χρόνια και οι πιο ρετρό στη διάθεση, θα θυμούνται μια τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του ’80, τον «Μαγκάιβερ». Για όσους δεν τον γνωρίζουν και πριν τρέξουν στο youtube, πρόκειται για μια σειρά όπου ο πρωταγωνιστής επιβιώνει από δύσκολες έως απίστευτες καταστάσεις, χρησιμοποιώντας καθημερινά αντικείμενα που δεν πάει το μυαλό. Από έναν λεμονοστίφτη μέχρι έναν συνδετήρα. Υπάρχει μάλιστα και όρος που περιγράφει όλο αυτό: «Μαγκαϊβερισμός»

Δέκα αντικείμενα λοιπόν που θα σας βοηθήσουν να Μαγκαϊβερίσετε (sic) σε ακραίες καταστάσεις επιβίωσης (σε φάση κομάντο-βατραχάνθρωπος-Ράμπο)  είναι τα κάτωθι, με τυχαία σειρά:

 Ταμπόν. Ιδανικό για προσάναμμα, για να σταματήσεις την αιμορραγία στη μύτη, για ωτασπίδες και για να απολυμάνεις νερό (μέσω διύλισης) που δεν σου φαίνεται και πολύ καθαρό. Και για να αφαιρέσεις το κραγιόν.

      Προφυλακτικό. Αν έχεις το ταμπόν, μάλλον δεν θα έχεις προφυλακτικό. Ιδανικό για να κουβαλάς νερό, σηκώνει μέχρι ένα λίτρο. Είναι αδιάβροχο και μπορείς να αποθηκεύσεις ευπαθή αντικείμενα. Είναι αποστειρωμένο και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αντί για επίδεσμο σε κομμένο δάχτυλο π.χ., καθώς και το αλουμινένιο περιτύλιγμα. Προτιμάτε τα πιο απλά χωρίς αρώματα και έξτρα ουσίες. Και τα extra large, ανεξαρτήτως... μεγέθους.

       Εφημερίδα. Την φοράς κατάσαρκα και κρυώνεις λιγότερο. Την τοποθετείς στον πάτο του σακιδίου και διατηρήσεις τα φρούτα που έχεις μαζέψει στο δρόμο (επιβίωση γαρ) για περισσότερο διάστημα. Την παγώνεις στο χιόνι και δημιουργείς ένα χάρτινο «καυσόξυλο» που καίγεται για περισσότερη ώρα. Και σαν χαρτί υγείας.

       Αλουμινόχαρτο. Απίστευτα χρήσιμο. Τυλίγεις, διατηρείς και μεταφέρεις τόσο στερεά όσο και υγρά. Κατασκευάζεις πρόχειρους ηλιακούς φούρνους στην ύπαιθρο. Το χρησιμοποιήσεις σαν καθρεφτάκι για να στείλεις σήματα. Είναι αδιάβροχο άρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε περίπτωση βροχής. Και τέλος χρησιμοποιείται και σαν ακονιστήρι για ψαλίδια.


    Σακούλες σκουπιδιών. Ανθεκτικές, ελαφριές και ευρύχωρες, χωρίς να πιάνουν χώρο. Σαν  αντιανεμικό sleeping bag, σαν μεταφορείς τροφής και νερού (ακόμη και χιονιού) και αν τις γεμίσετε  με φύλλα, έχετε ένα πρώτης τάξης στρώμα για μερικές ημέρες.

       Κάλτσες. Εκτός από το να ζεσταίνουν τα πόδια και να τα κρατάνε στεγνά (και ενίοτε σέξυ), οι κάλτσες μπορούν να φορεθούν και σαν γάντια για να πιάσετε διάφορα βρώμικα. Και οι καθαρές και βαμβακερές, ως φίλτρο για να απολυμάνετε νερό.

      Κολλητική ταινία.   Φτιάχνει , στεγανοποιεί , συγκρατεί εύθραυστα μέρη και τα κάνει λειτουργικά , έστω και αν τα δένει πρόχειρα και πρόσκαιρα. Και μπορείς να δέσεις και τυχόν ενοχλητικούς.


       Πράσινο σαπούνι. Καθαρίζει τα μαλλιά, το σώμα, το πάτωμα, τα πιάτα και τα ρούχα. Μεταφέρεται εύκολα και μυρίζει και ωραία.


     Μπαντάνα. Χειμώνα-καλοκαίρι, δίνει αέρα και ένα στυλ ξεγνοιασιάς. Επίσης κρατά ζεστό το λαιμό και το πρόσωπο, σκουπίζεις τον ιδρώτα, είναι πρόχειρος επίδεσμος και δεν αναπνέεις διάφορα τοξικά και χημικά αέρια.

Κινητό. Όχι τα smartphones για σέλφις. Τα παλιά που ήταν σαν τούβλα. Πέραν του ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση μπορεί να έχεις σήμα, το κινητό χρησιμεύει και σαν φακός. Οπότε χρειάζεται ένα που να φορτίζει την Τρίτη και να ξεφορτίζει τον Οκτώβριο. Και στην έσχατη περίπτωση, μπορείς να το πετάξεις και στο κεφάλι κάποιου. 


Μπόνους, το πιο σημαντικό «αντικείμενο» για επιβίωση σε ακραίες καταστάσεις, είναι η φαντασία. Και αχρείαστα να είναι.



1 σχόλιο:

Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική άποψη του/των σχολιαστή/στων. Δεν δημοσιεύονται υβριστικά σχόλια